De mooiste routes met of zonder je viervoeter
Dalerpeel – Natuurreservaat de Witten
Dalerpeel – Natuurreservaat de Witten

Dalerpeel – Natuurreservaat de Witten

Dalerpeel - Natuurreservaat de Witten

Modder, meertjes en hoogteverschillen. Wandelen voor gevorderden in natuurreservaat de Witten.

De auto parkeren we aan de Wittenweg. Er is genoeg ruimte langs de kant van de weg om deze veilig neer te zetten. Vanuit hier wandel je zo het bos in. Wij liepen tegen de klok in.

Het wordt meteen duidelijk dat er in dit bos flink huisgehouden is door de bosbouwers. Lange sporen van rupsbanden trekken door het hele bos, welke voornamenlijk uit berkenbomen bestaat. Het positieve hieraan is dat de wandelpaden hierdoor duidelijk zichtbaar zijn. Het enige pad welke ik kon vinden brengt je langs de zijkant van het gebied. Je komt dus niet dwars door het gebied. Dit zou ook lastig gaan, want hier vind je niets dan hoog gras en meertjes.

Halverwege de route houd het duidelijke pad een beetje op. Je moet hier zelf goed opletten waar je kan wandelen. Doordat dit een oud veengebied is, krijg je te maken met veel hoogteverschillen. Ook is het een erg nat gebied. Er wordt flink afgewaterd, maar zonder regenlaarzen kan je verzekerd zijn van natte voeten.

Ik kwam hier tijdens het wandelen niemand tegen. Wel zijn er genoeg tekenen dat er veel dieren zijn die dit gebied als thuis zien. De vele ligplekken van reeën en holen van andere dieren zijn hier het bewijs voor. Ik hield de hond hier aan de lijn. Hoewel het momenteel niet het geval was, kan het natuurlijk zo zijn dat dit gebied begraast wordt.


Toegankelijkheid
Onderhoud
Omgeving
Afwisseling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *