De mooiste routes met of zonder je viervoeter
Gees(brug) – de Klinkenberg
Gees(brug) – de Klinkenberg

Gees(brug) – de Klinkenberg

Gees(brug) - de Klinkenberg

Een mooi verhaal, verscholen in de natuur.

Vanaf de weg wordt er weinig kenbaarheid aan gegeven. Maar wanneer je het pad betreed via de Muzelweg, kom je na een paar honderd meter een mooi stukje geschiedenis tegen.

In eerste instantie lijken het twee willekeurige bulten zand. Wanneer je echter de informatieborden gaat lezen, kom je erachter dat hier vroeger een heus kasteel heeft gestaan. Als je hier meer van wil weten, kijk dan vooral even hier.


Er loopt een pad de bossage in, deze kan je volgen voor een flinke wandeling. In mijn geval was het echter te drassig om dit te kunnen doen (zie foto's).

Ik zou je hond hier aangelijnd houden. De paden zijn omgringt met flinke struiken, waardoor je zichtveld niet zo groot is. Ook valt aan te raden om hier niet te wandelen tijdens natte periode's. Simpelweg omdat je dan niet zover kan gaan zonder natte voeten te krijgen.
Ben je lekker aan het fietsen in de regio? Dan is het zeker een aanrader om even langs te gaan om dit stukje geschiedenis met eigen ogen te aanschouwen.


Toegankelijkheid
Onderhoud
Omgeving
Afwisseling

Eén reactie

  1. Henk

    Met de hond aan de lijn door het mooie natuurgebied gelopen en inderdaad de zandbulten gezien waar het Kasteel zich eens bevond.

    Het was erg nat maar desalniettemin een prachtig stukje natuur wat ik van de zomer als het droger is nogmaals een poging waag

    Bedankt voor de mooie route en zeer de moeite waard hoe mooi het hier is in eigen omgeving met nieuwe weetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *