De mooiste routes met of zonder je viervoeter
Nieuwlande – Onderduikershol
Nieuwlande – Onderduikershol

Nieuwlande – Onderduikershol

Nieuwlande - Onderduikershol

Een fijne korte wandelroute die je door de bossen tussen Nieuwlande en Hollandscheveld brengt. Een bos met een grote historische waarde, want hier bevind zich het onderduikershol

Via de Johannespoststraat valt dit pad eenvoudig te bereiken. Er is zelfs een kleine parkeerplek aanwezig, dus zeker goed toegankelijk. 

Gedurende de wandeling is er genoeg te zien. Mooie weilanden, hoge naaldbomen, een klein moerasje en natuurlijk het onderduikershol. Het bos draagt een bepaalde sfeer met zich mee, wat je merkt. Het onderduikershol zorgt ervoor dat je begrijpt wat zich hier ooit af heeft gespeeld.

De historische waarde die dit bos met zich meebrengt zorgt er tevens voor dat het goed onderhouden wordt. Plaatselijk belang Nieuwlande zorgt ervoor dat de paden niet overgroeid worden. Met ondersteuning van defensie blijft ook het onderduikershol zelf goed intact.

Je hond kan hier op sommige plekken vrij wandelen. Echter halverwege de wandeling zijn er wat plekken waar je niet ver kan kijken. Zelf doe ik mijn hond op deze plekken toch aan de riem.


Toegankelijkheid
Onderhoud
Omgeving
Afwisseling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *